Csernátony Csaba @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
03.
13.
11:28

Prága Brüsszelhez fordult

Csehország lehetőségei lassan kimerülnek a menekültek ellátásában, ezért az ország segítséget kér. Vít Rakusan belügyminiszter azt mondta, hogy Csehország lakókonténereket kér Brüsszeltől mintegy 50 ezer személy elszállásolására. Egy-egy konténeres lakóegységben kétezer embert lehet elszállásolni megfelelő komforttal, kielégítő feltételek mellett. Szerinte az állam lehetőségei kimerültek, lassan abba az állapotba jutnak, hogy már csak egyszerű tetőt tudnak biztosítani a menekültek feje fölé. Részletek itt.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
13.
08:33

Támadást ért egy lengyel határ közelében lévő bázist

A Lvivtől 40 km-re lévő nemzetközi kiképzőközpontnak otthont adó, a lengyel határtól mindössze 17 km-re lévő javorivi katonai gyakorlóteret támadták meg, nyolc rakétát lőttek ki rá - írja a Telex. 

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
10.
13:33

Újabb szállodamamutok fejezték be Oroszországban

A Novotel és az Ibis szállodalánc francia tulajdonosa közölte, hogy felfüggesztette az összes tervezett oroszországi szállodanyitást és -fejlesztést, valamint az orosz cégekkel való együttműködést, bár továbbra is működteti több mint 50 szállodáját az országban, hogy 3500 orosz alkalmazottját támogassa.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
10.
13:05

Oroszország búcsút int az Európa Tanácsnak

Oroszország kilép az Európa Tanácsból (ET) - jelentette be csütörtökön az orosz külügyminisztérium. Az orosz diplomáciai tárca indoklásában azzal vádolta meg az EU és a NATO "Oroszországgal szemben barátságtalan" tagállamait, hogy "az ET, valamint a közös európai humanitárius és jogi térség tönkretételére irányuló politikát folytatnak".

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
10.
12:01

Új korlátozást vezetett be a magyar Shell

Az Ukrajnában zajlkó háború felfordulást okozott a nemzetközi olajpiacon, ennek eredményeként a nagykereskedelmi üzemanyagárak a Magyarországon érvényben lévő maximált kiskereskedelmi ár fölé nőttek. Emiatt több kúthálózat korlátozást vezetett be az elmúlt hetekben. 

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
10.
07:48

Leállt a Lada-gyár

Az Ukrajnában zajló háború miatt beszüntette a gyártás az oroszországi Lada-gyár a BBC szerint. 

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
10.
07:33

Putyin mindenre nemet mondott

Vlagyimir Putyin orosz elnök visszautasított minden, az Egyesült Államok által az ukrajnai konfliktus enyhítésére felkínált lehetőséget, és inkább fokozta a katonai jelenlétet - mondta szerdán, Washingtonban Antony Blinken amerikai külügyminiszter, a brit hivatali partnerével, Liz Trusszal közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Csernátony Csaba
10.
04.
11:31

Emléknap lesz szeptember 17-e

Mégpedig a földműveseké, erről döntött a héten az parlament - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből. 

Szerző(k): Csernátony Csaba
09.
06.
17:45

Rajzoljon forintérmét 450 ezer forintért, vagy szavazzon!

Emlékérme-tervező pályázatot hirdetett a jegybank tulajdonában lévő, a forintérméket és emlékérméket gyártó Magyar Pénzverő. 

Szerző(k): Csernátony Csaba
08.
30.
16:48

Nem akármilyen kiállítás lesz a Füvészkertben

Az Andok spéci kaktuszai is felvonulnak a szeptember 7-től 9-ig tartó kaktuszkiállításon és -vásáron, aminek az ELTE Füvészkertje ad helyet.

Szerző(k): Csernátony Csaba